zaterdag 21 februari 2009

Een schokkend bericht

Onze regering vindt het steeds moeilijker om het gelijkheidsbeginsel dat in de Grondwet (art.1) verankerd ligt te handhaven.
Religieuzen en ideologieƫn krijgen steeds meer de ruimte en de macht om met hun wanen de publieke ruimte te manipuleren.
En onze seculiere politieke partijen, waarvan je zou mogen verwachten dat zij scheiding van kerk en staat voorstaan en onze democratie zullen beschermen, steunen groepen die niets ophebben met het gelijkheidsbeginsel.

Een voorbeeld:

Een schokkend bericht. (21 februari 2009)

Uit het Verraad van Links: " De gemeente Utrecht voert volgende week de seksuele apartheid in. In de Omar al Farouk-moskee in Overvecht komen twee gemeentelijke loketten, waar informatie wordt verstrekt over de vele plannen voor deze Vogelaarwijk. Het ene loket is Slegts Vir Mannen, het andere is Slegts Vir Vrouwen.
De drijvende kracht achter de aparte vrouwen- en mannenloketten zijn de stichtingen Stiza en Ward. Een bestaande informatiepost in de plaatselijke bibliotheek zou te hoogdrempelig zijn voor bewoners van allochtone afkomst. Vandaar deze ‘noviteit’, de mooie kreet waarmee de twee moslimstichtingen de apartheid weten te verkopen.
"

Om te braken, toch. Samen met de PvdA gaan we gezellig apartheidje spelen.

Zo zijn er een hele hoop voorbeelden te noemen waarmee aangetoond kan worden dat onze seculiere rechtsstaat in z'n achteruit staat.
De 'Vrijdenkersruimte' is ook zo'n zogenaamde progressieve noviteit.
Koranlessen op openbare scholen. Indoctrinatie kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.
Homoseksuele mensen die nog steeds door religieuze groepen gediscrimineerd worden.
Omdat God dat zegt, zeggen ze. En God heeft het niet zo met de democratie, zeggen ze.

Ze zijn ondemocratisch.

Stukje uit Gebladerte: " De oorzaak van de Franse Revolutie lag volgens Groen van Prinsterer uiteindelijk "in het ongeloof van mensen, in het niet willen erkennen dat God oorsprong en doel van alle gezag is. Daarmee werd de weg geƫffend voor de soevereiniteit van het volk en voor de uitbanning van God en godsdienst uit de publieke samenleving", stelt voormalig GPV-voorman Gert Schutte in zijn in 2003 gehouden Groen van Prinsterer-lezing.(1) Groen van Prinsterer verwierp het idee van "democratie", omdat het om "een ideologie van autonomie, vrijheid en gelijkheid" zou gaan.(2) "

De CU denkt er ook zo over.
Het CDA wordt door hun als te werelds gezien, maar dat vind ik wel meevallen als ik aan de acties van Hirsch Ballin en zijn godsdienstwet denk.
De PvdA, Groen Links, SP, VVD, verbijsterende leegte als ik aan hun non-acties denk.


Ook de discussie over de Vrijheid van Meningsuiting wordt gedomineerd door de gekwetste gevoelens van een religieuze groep.
Terwijl die discussie wat mij betreft niet zo langdradig hoeft te zijn. Er is Vrijheid van Meningsuiting. Punt.
Wel/niet gekwetst voelen is subjectief en inherent aan een open samenleving. Die open samenleving waar ze geen zin in hebben.
Dat hun bemoeienis mij zou kunnen kwetsen in mijn beleving schijnt er totaal niet toe te doen. Ik vind dat nogal onbeschoft.
Deze zogenaamde morele arrogantie tav andersdenkenden gaat veel te ver. Dit is een anti-beschavingsoffensief.

De fabel dat dit alles uitsluitend Wilders zijn schuld is omdat hij een te grote mond zou hebben, is natuurlijk belachelijk.
Maar het is geen fabel dat Wilders steeds meer stemmen krijgt.
Men is het gesijk wat zat.
Ik ga ook op hem stemmen. Ik zie geen alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten