maandag 2 maart 2009

We are One + Update

Gelezen op het Boublog van drs. Bou: "Bruce Lipton is een ervaren cel-bioloog en hij legt zeer helder uit wat dit gegeven betekent. Hij laat zien dat het mechanische wereldbeeld van Darwin, waarbij de evolutie verloopt via toevallige veranderingen in de genen, niet klopt met de feiten. Het blijkt dat de genen niet onveranderlijk zijn (op toevallige veranderingen na), maar dat ze reageren op informatie uit de omgeving en dat zij op grond van die informatie voortdurend veranderen. Onze genen passen zich aan hun omgeving aan."

Mooi, niet?

Al onze celletjes bestaan uit energie. That's it.
Nu zijn er mensen die deze wetenschap aangrijpen om het bestaansrecht van een God omheen te bouwen.
Mijn verstand kan ook de volle omvang van deze wetenschap niet omvatten. Maar daar kan ik goed mee leven. De behoefte om deze onmetelijke en onbegrijpelijke schoonheid te bevatten in zoiets als een God, vind ik triest. Om dit onbevattelijk gegeven een moreel ideaal te moeten geven vind ik pervers.
Ik houd niet van dat gemarchandeer.
Het scheppingsverhaal is de speerpunt van het zogenaamde bestaan van God.
Knevel heeft ook terug moeten komen op zijn eerder gedane verklaring. Kijkcijfers. En de ondermijning van rust, kalmte en veiligheid. Ofzo.

Ook het idee dat wij allen misschien meer gelijk zijn dan sommigen willen voordoen, kan natuurlijk niet een te populaire gedachtegang worden.Tenslotte gaan de religieuzen uit van de ongelijkheid der seksen. Mogen ze graag vinden dat het feminisme voor de verloedering van de maatschappij heeft gezorgd.
Deze wetenschap schept een aantal precedenten. Bijvoorbeeld thema's als, eigen verantwoording, zelfbeschikking, macht moeten herzien worden.


"Het wetenschappelijke wereldbeeld van Darwin was echter nog wel volledig mechanisch, zoals de hele wetenschap van zijn tijd. De evolutietheorie van Darwin behoeft daarom op sommige punten correctie. In 1925 publiceerde Albert Einstein een artikel over quantum-mechanica, waaruit bleek dat ieder atoom (en dus alle materie) eigenlijk slechts bestaat uit energie. Ieder deeltje is in feite een trilling, met een eigen frequentie. Het heeft enige decennia geduurd voor dit begrip volledig doordrong tot de biologie. Het heeft echter grote consequenties, ook voor de evolutietheorie!"

Boeiende tijden.

Update. Reactie van Antonius gedaan op
"drs. Bou zijn blog:

" Volgens Einstein gokt “god” niet, zijn er geen onzekerheden. Einstein aanvaarde nog dat er iets moest zijn dat absoluut was. Het was een foutieve aanname. Mechanica als objectief meetinstrument kwam aan zijn einde door Werner Heisenberg en Niels Bohr e.a.

Volgens Heisenberg ( kwantum ) is er geen bewijs voor het absolute ( dus ook voor god is geen bewijs ) en is het basis principe juist die van de onzekerheid en de waarschijnlijkheid.

Ook de engelse bioloog Rupert Sheldrake ( boek: The presence of the past ) heeft beweerd dat evolutie niet door de genen wordt bepaald maar door evolutie, een uitwisseling van energien, gebaseerd op het principe van onzekerheid, een wisselwerking van morfogenetische velden, waaraan de genen gehoorzamen. De cosmos is een zichzelf creerende energie. Morfogenes en genezing en regeneratie zijn uitingen van de creatieve energie van de cosmos, tijd en ruimte bestaan niet, de cosmos is een synchronistisch proces.

Bij overeenkomst in dynamische energie vindt bij kontakt evolutie plaats. Homeopathie bedient zich al heel lang ( 200 jaar, dus al voor Darwin ) van deze filosofie voor het genezen van ziektes.

De evolutie van de mens zal zich volgens deze holistische filosofie afspelen in het bewustzijn, via een spirituele revolutie."

Boeiend.

4 opmerkingen:

 1. Please visit:

  http://thewestistheverybest.punt.nl/

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien weet je het, misschien wil je het niet weten maar Bruce Lipton is niet bepaald your average bioloog. Lipton is "an international authority in bridging science and spirit" en daarmee houdt hij in mijn optiek op wetenschapper te zijn.

  Hij heeft een hoog 'Pim van Lommel gehalte'. Er is meer tussen hemel en aarde en 'what the bleep do we know' (ken je die trouwens?). New age verschilt in weinig van religie met dien verstande dat God is vervangen door kwantum mechanica.

  Bij Kwantum mechanica heb je het over subatomair niveau, niet over moleculair niveau en al zeker niet over cellen. De factor die daartussen zit is onuitspreekbaar groot en de kans op kwantum effecten op celniveau daarmee onuitspreekbaar klein.

  Mijn gouden regel: als je aan iets of iemand twijfelt, ff googelen met het woord skeptic erachter. Mocht ik hiermee je weekend verpest hebben, my sincere apologies ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Katootje

  Hopelijk gaat alles goed me je?
  Nog een fijn weekend in ieder geval!

  groetjes,
  Molly :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Jaap toch! Ik dacht dat nieuwsgierigheid een primaire eigenschap was voor een wetenschapper? In die zin is Bruce Lipton een echte wetenschapper en jij slechts een dogmaticus! doei

  BeantwoordenVerwijderen